All Categories
Featured
Table of Contents
Voor de verhuurder geldt deze eigendomsvoorwaarde niet. Facturen De renovatiepremie wordt berekend op basis van facturen die betrekking hebben op 1) werkzaamheden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer of 2) op de aankoop van materialen die door de aanvrager zelf zijn verwerkt of geplaatst. De totale kostprijs van de werkzaamheden die in aanmerking kunnen worden genomen, moet minstens 10. hoofdgebouw bijgebouw (houten poolhouse).
Dit bedrag dient door facturen bewezen. Deze facturen mogen op de aanvraagdatum niet ouder zijn dan 3 jaar en evenmin dateren van voor de datum waarop u een zakelijk recht kreeg op de woning. Tip ! Sommige facturen kunnen (deels) geweigerd worden omdat de werkzaamheden waarop ze betrekking hebben niet in aanmerking komen (bijgebouw tuin).
Aanvraag – hoe en wanneer? U dient uw aanvraag voor een renovatiepremie in bij de dienst van het agentschap Wonen-Vlaande- ❙ 21 ❙ R E N OVAT I E ren in uw provincie. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier en de verzamellijst van facturen van uw provincie. U dient de aanvraag in nadat de renovatiewerkzaamheden werden uitgevoerd, op het ogenblik dat u de woning in kwestie bewoont.
Enkel facturen die dateren vanaf uw zakelijk recht van de woning komen in aanmerking - zelf bijgebouw metselen. Afhandeling Na uw aanvraag, zal het agentschap Wonen-Vlaanderen eerst een ontvangstmelding versturen en gaat vervolgens na of alle noodzakelijke documenten aanwezig zijn. In principe gebeurt dit binnen de maand. Is uw aanvraag volledig, dan ontvangt u daarvan een bevestiging.
Vanaf de datum dat uw dossier ❙ 22 ❙ volledig is, heeft Wonen-Vlaanderen maximaal drie maanden de tijd om een beslissing te nemen over uw aanvraag. Als Wonen-Vlaanderen binnen die termijn geen beslissing heeft genomen of als u niet akkoord gaat met de beslissing, kunt u beroep aantekenen. Vanaf het verstrijken van de termijn waarbinnen Wonen-Vlaanderen een beslissing moet nemen, of vanaf de weigering van uw aanvraag, heeft u één maand de tijd om beroep aan te tekenen.
Premiebedrag De renovatiepremie maximaal 10. 000 euro, en nooit meer dan een bepaald percentage (20 of 30% ) van de goedgekeurde facturen. 30% als: 1) u de aanvraag indient als bewoner en uw gezamenlijk belastbaar inkomen van 3 jaar voor de aanvraag niet meer bedraagt dan 26. 520 euro voor aanvragen in 2010, te verhogen met 1.
In dit geval moet u de woning die u renoveert voor minstens 9 jaar verhuren via een sociaal verhuurkantoor 20% als: u de aanvraag indient als bewoner en uw gezamenlijk belastbaar inkomen van 3 jaar voor de aanvraag meer bedraagt dan 26. 520 euro voor aanvragen in 2010, te verhogen met 1 - aannemer bijgebouw.
bouwenenwonen.be BESCHERMING Veilig kopen en (ver)bouwen DE WET BREYNE De wet ‘Breyne’ regelt de woningbouw en de verkoop van te bouwen of in aanbouw zijnde woningen en dateert van 1971. Zij werd in de loop der jaren meermaals gewijzigd (is carport een bijgebouw). Mits inachtneming van de specifieke regels van de wet Breyne blijven de overeenkomsten voor het overige geregeld door het Burgerlijk Wetboek inzake koop of aanneming.
Om deze bescherming te garanderen zijn de meeste bepalingen van de wet van dwingend recht, zodat er niet kan van afgeweken worden. Afwijkingen die de verplichtingen van de bouwprofessioneel (aannemer, promotor, …) verzwaren (de bescherming uitbreiden) zijn wel toegelaten. Toepassingsgebied De wet is van toepassing van zodra drie voorwaarden gezamenlijk zijn vervuld: 1) Het moet gaan om een overeenkomst waarbij de aannemer, promotor of verkoper zich ertoe verbindt een gebouw te bouwen, te laten bouwen of te verschaffen.
Men kan niet aan de wet ontsnappen door deze overeenkomsten te benoemen als bijvoorbeeld coördinatiecontract, waarbij de tussenpersoon als organisator of raadgever de leiding heeft over het project. 2) Het gebouw is bestemd voor huisvesting of voor gemengd gebruik; op voorwaarde dat het voor bewoning bestemde gedeelte minstens evenwaardig is met het beroepsgedeelte (telt overkapping als bijgebouw).
Vallen niet onder deze wet -de ‘gewone’ verkoop van een afgewerkt huis of appartement -de verkoop van een onafgewerkt huis zonder dat de verkoper zich ertoe verbindt het af te werken -de bouw van een woning door afzonderlijke aannemers die de opdrachtgever afzonderlijk toevertrouwt aan verschillende bouwberoepen. In dit verband kan een algemeen aannemer, promotor of verkoper zich niet aan de toepassing van de wet onttrekken door de werken met valse voorwendsels op te splitsen. bijgebouw woonfunctie.
Elke overeenkomst die door deze personen wordt aangegaan wordt geacht gesloten te zijn in het kader van zijn geregelde werkzaamheid, zelfs indien het de bouw van een woning voor eigen gebruik betreft. Een niet-professionele koper of opdrachtgever, die bijvoorbeeld een appartementsgebouw laat bouwen met de bedoeling de appartementen te verhuren of te verkopen geniet daarentegen wel de bescherming van de wet - fermette bijgebouw.
De totale prijs van deze werken dient dan meer dan 80% van de koopprijs van de woning uit te maken en hoger te liggen dan 18. 600 euro en bovendien de koper vóór de voltooiing één of meer stortingen moet doen (40m2 bijgebouw). Studieovereenkomsten Studieovereenkomsten betreffende bouwwerken vallen ook onder de wet Breyne, tenzij de studieovereenkomst aan vier voorwaarden voldoet: - zij omvat een beschrijving van de werken waarop de studieopdracht betrekking heeft - zij omvat een overzicht van de behoeften van de koper of de ❙ 23 ❙ BESCHERMING opdrachtgever - de kostprijs ervan bedraagt niet meer dan 2% van de voorziene bouwkosten - de koper of opdrachtgever wordt uitdrukkelijk een bedenktijd van minstens zeven dagen gewaarborgd vooraleer deze overeenkomst definitief van kracht wordt.
De wet bepaalt zelfs dat deze aansprakelijkheid ook geldt ter bescherming van de opeenvolgende eigenaars van een huis of appartement tegen de oorspronkelijke verkoper. Verder is het voldoende dat één appartement van een collectief gebouw vóór de voltooiing wordt verkocht opdat de tienjarige aansprakelijkheid van de verkoper ook zou gelden voor de gemeenschappelijke delen van de na voltooiing verkochte appartementen.
Elk beding dat strijdig is met de hierboven vermelde principes wordt als ongeschreven beschouwd (bijgebouw met verdiep) - poolhouse. Betaling (verplicht principe) De aannemer, verkoper of promotor mag geen enkele betaling eisen (of aanvaarden) vooraleer de overeenkomst is gesloten. Voor het overige dient rekening te worden gehouden met volgende bepalingen: - bij het sluiten van de over ❙ 24 ❙ eenkomst mag een voorschot van maximaal 5% worden gevraagd - bij verkoop van een bouwgrond, mag de prijs ervan slechts gevraagd worden bij het verlijden van de authentieke akte voor de notaris en dit rekening houdend met het (eventueel) betaalde voorschot.
- als de verkoop van een bestaande woning gepaard gaat met het sluiten van een aannemingsovereenkomst voor de uitvoering van verbou wingswerken zal de som die de aannemer of promotor mag vragen bij het verlijden van de authentieke akte maximaal de verkoopprijs, verhoogd met de prijs van de reeds uitgevoerde werken, bedragen (bijgebouw aan woning). houten poolhouse.
De herziening dient daarenboven te beantwoorden aan de volgende voorwaarden: - enkel de prijs van het gebouw of van de verbouwingswerken is voor herziening vatbaar - deze prijs is ten hoogste voor 80% vatbaar voor herziening - de herziening kan enkel ge beuren in functie van de schommelingen van de lonen en de schommelingen van de prijzen van materialen, grondstoffen, producten,… de herziening wegens schom melingen van de lonen en de sociale lasten mag ten hoogste betrekking hebben op 50% van de prijs van het gebouw - de herzieningen moeten worden berekend op basis van de laatste schommelingen voor het begin van de werken waarop de gevraagde gedeeltelijke betaling betrekking heeft.
Het risico (tenietgaan door overmacht zoals stormschade, diefstal, brand, .. - bijgebouw metselen.) wordt slechts overgedragen op het ogenblik van de voorlopige oplevering van de werken. Verder mag de overeenkomst geen beding van wederinkoop inhouden. Financiële waarborg (verplicht principe) Om zijn verplichtingen te waarborgen dient de aannemer, verkoper of promotor een zekerheid te stellen in de vorm van een waarborg.
Een erkende aannemer is verplicht een borgtocht te stellen van 5% van de prijs (= de totale prijs van het huis of het appartement verminderd met de kostprijs van de bouwgrond, BTW niet inbegrepen) en moet hiervan, binnen de dertig dagen na de overeenkomst het bewijs voorleggen. Deze borgtocht wordt bij helften vrijgemaakt, de eerste helft bij de voorlopige oplevering en het resterende deel bij de BESCHERMING eindoplevering.
Een niet erkende aannemer is verplicht een voltooiingwaarborg te stellen, waarbij een financiële instelling zich er ten aanzien van de koper of opdrachtgever als hoofdelijke borg toe verbindt de nodige sommen te betalen voor de voltooiing van de woonst (architect voor bijgebouw). Bij verkoop van een bestaande woning met een aannemingsovereenkomst voor de uitvoering van verbouwingswerken dient de waarborg te voorzien in de som voor de uitvoering van deze werken.
Table of Contents
Latest Posts
Houten Huis Bouwen Belgie
Kabel Trekken In Holle Welfsels - Forum
Holle Vloerelementen, Voorgespannen ... - Febe
More
Latest Posts
Houten Huis Bouwen Belgie
Kabel Trekken In Holle Welfsels - Forum
Holle Vloerelementen, Voorgespannen ... - Febe